Välkomna till Röda Korsets Sjuksköterskekår!
Styrelsen återkommer med information senare i höst

För att underlätta framtida korrespondens med våra medlemmar så önskar vi få ta del av er e-postadress. Logga in på Min Sida och uppdatera dina uppgifter, inloggningsuppgifter till Min Sida finner du på din avi gällande årsavgiften till föreningen.

 

Invigning av Röda Korsets högskola 20 oktober 2016

Torsdagen den 20 oktober invigdes Röda Korsets högskola i sina nya lokaler i ett samlat nav för KTH forskning och undervisning i Flemingsberg vid entrén till Huddinge sjukhus. Den nya byggnaden Technology and Health samlar fyra verksamheter som tillsammans verkar för forskning och utbildning inom områdena teknik, medicin och forskning. Den akademiskt täta och vårdnära miljön underlättar multidisciplinära samarbeten och ger goda förutsättningar att pröva forskningsresultat kliniskt. Styrelsen närvarade vid den högtidliga invigningen och överlämnade en blomma och en önskan om en fortsatt gott samarbete. Många talare från olika områden, byggherrar, politiker och rektorer omtalade hur bygget framskridit till start. En buffé serverades under musikalisk underhållning.

De nya lokalerna var moderna men ändå hade personalen möblerat med skolans gamla möbler och tavlorna på väggarna. Även porslin och silver finns med.

 

RKS 1

 

”Trettondagsfesten”

Kommer att äga rum i nya lokalerna den 14 januari kl 13 00.
Tyvärr får vi bara vara 80 personer i lokalerna och det blir ett begränsat antal.
Anmälningar sker via vår mail styrelsen@rksi.se eller telefon 073-893 05 53.

Vårt julbrev skickas ut i början av december.

 

 

IMG_2101

 

Kalendarium för våren 2016

Examenshögtid, utdelning av stipendier till studenter.
Fredag den 3 juni kl. 10:00, Hedvig Eleonora Kyrka (TB stn. Östermalmstorg).

 

Alla RKS sammankomster sker på
Röda Korsets Högskola, Teknikringen 1
102 15 Stockholm

 

Utdelningen av Förtjänstmärken
Torsdagen den 12 maj, 2016, kl. 18:00. Delade RKS ut förtjänstmärke till sju personer. Det var en passade dag för det var Florence Nightingales födelsedag och sjuksköterskornas dag.

Förtjänstmärken tilldelas medlem i föreningen som arbetat i 20 år.
Vi åt en god smörgåstårta och hade en mycket trevlig kväll , våra gäster berättade om sitt yrkesliv. Det är så spännande att få ta del av.

Namn på de som fått förtjänstmärke i år är:
Karin Alksnis, Marie-Ann Ejhed, Birgitta Drougge, Ann- Charlotte Blom, Lena Legnevall, Gordana Printz och Britt Block


Möss och hakbandsvikning våren 2016

Högskolan gjorde en förfrågan till RKS om vi kunde hjälpa till att vika hakband och mössor till invigningen.
Det har blivit allt mer populärt att använda vår högtidsdräkt ”Fracken”. Kunskapen om hur man viker finns snart inte kvar. Våra gamla lärare på skolan vek till oss och vi fick våra till invigningen.
Fem pensionerade Röda Kors systrar träffades på Högskolan och med liv och lust började vika mössor. Hakbanden blev däremot knivigare.
En av oss gjorde succé i vår igen Eva Arvedsson vi andra satt och beundrade. Gruppen överlämnade till Marie Andersson, rektorsassistent, ett välgjort arbete och vi var stolta.
Samma uppdrag återkommer till hösten. Hoppas fler vill hjälpa till . Kontakta oss på vår medlemstelefon.

 

IMG_2223